93 176 75 18
QUI SOMCONTACTEASSOCIATS

Us volem fer conèixer la Sicília clàssica, fenícia, púnica, grega, romana i bizantina, procurant fer recordança d´allò massa sovint oblidat voluntàriament o involuntàriamen; la presència dels nostres avantpassats, de la dinastia catalana de Sicília i de les relacions polítiques, comercials, militars i artístiques que durant segles van existir entre Sicília i Catalunya.

Us volem fer conèixer la Sicília clàssica, fenícia, púnica, grega, romana i bizantina, procurant fer recordança d´allò massa sovint oblidat voluntàriament o involuntàriamen; la presència dels nostres avantpassats, de la dinastia catalana de Sicília i de les relacions polítiques, comercials, militars i artístiques que durant segles van existir entre Sicília i Catalunya.

SETMANA SANTA A SICÍLIA - Sortida garantida
Del 20 al 27 de març de 2016 (8 dies)
PROGRAMA:
Reunió prèvia de tots els participants per explicar el viatge
Guia acompanyant del Club Català durant tot el viatge sortint des de Barcelona

SICÍLIA

 

La mort de Frederic II (Frederic I de Sicília) en 1250 i el desconcert que provocà a les files gibel·lines (partidaris de l´emperador i de la família Hohenstaufen) foren aprofitats per la Santa Seu per a imposar al regne de Sicília un successor sotmès al Papa: Carles de França, comte d´Anjou (Carles I de Sicília). El domini francès provocà un malestar profund a Sicília, i alguns nobles veieren aviat en el primogènit de Jaume I de Catalunya-Aragó, l´infant Pere II, el príncep que podria recollir l´herència dels Hohenstaufen, ja que era casat amb la filla de Manfred, rei de Sicília, i la corona pertanyia a sa muller i els seus hereus.

L´esclat de la revolta siciliana contra el domini angeví (partidaris del Papa i dels francesos), el 31 de març de 1282, li donà ocasió d´intervenir-hi. Cridat pels sicilians, que li oferiren la corona, Pere el Gran passà a Sicília en 1282 i obligà Carles I a anar-se´n de l´illa. Però la partida del rei Pere per acudir al desafiament cavalleresc de Bordeus, que havia concertat amb el seu rival Carles I (1283), interrompé la conquesta del territori peninsular del regne que, amb Nàpols per capital, restà des de llavors separat de l´illa durant alguns segles. En 1285 el rei Pere morí. A les hores Sicília, que durant la seva absència havia estat regida per la seva muller, la reina Constança, passà, per disposició testamentària del rei Pere, al fill segon, l´infant Jaume II el Just (Jaume I de Sicília), mentre que el gran, Alfons II el Franc o Liberal, heretava la corona catalano-aragonesa.

Mort Alfons II el Franc o Liberal en 1291, el succeí Jaume II el Just , que sense renunciar a la corona siciliana, com imposava el testament d´Alfons II el Franc o Liberal, intentà de mantenir ambdós regnes a les seves mans, bo i confiant la regència de l´illa al seu germà Frederic II de Sicília.

Quan Jaume II el Just hagué de renunciar a Sicília pel tractat d´Anagni, els sicilians, que no volien retornar sota el domini dels Anjou, proclamaren el regent Frederic rei de l´illa (Frederic II de Sicília). Sicília hagué de resistir llavors, sola, l´atac conjunt de les tropes dels Anjou i de Jaume II.

La guerra es clogué amb el tractat de Caltabellotta (1302), que reconegué a Frederic II la possessió vitalícia de Sicília. Molts dels almogàvers i els cavallers que havien lluitat al seu costat partiren llavors cap a l´Orient, formant la Companyia Catalana, comandada per Roger de Flor. Els ducats d´Atenes i Neopàtria, que fundaren a l´imperi Bizantí, foren posats sota la sobirania del rei de Sicília.

 

SETMANA SANTA

LA NOSTRA SICÍLIA

 

Del 20 al 27 de març del 2016  - (8 dies de viatge)

 

Primer dia – 20 de març - diumenge              BARCELONA - CATÀNIA

Sortida en avió de la companyia Vueling a les 12,15h. Arribada a Catània a les 14.15h. Recepció i trasllat a l’hotel. Visita panoràmica de la ciutat. Sopar i allotjament a l’hotel.

 

Segon dia – 21 de març - dilluns      CATÀNIA – ETNA – ACI CASTELLO - CATÀNIA

Esmorzar a l’hotel i sortida per visitar la ciutat. El castell Ursino: Reconstruït per Frederic II (1239 / 1250), fou residència reial dels catalans des del segle XIV al XVI, Catedral de Santa Àgata: amb les restes de Frederic II, la Tomba de Constança d’Aragó, dona de Frederic III, i altres tombes de nobles catalans. Dinar en un restaurant. Continuació per visitar el volcà més gran i actiu d’Europa, l’Etna, de 3.324 m. D’altitud i 45 km de diàmetre, domina la punta oriental de l’illa. La carretera dóna accés fins un mirador a 1.900 m. Continuarem cap a Aci Castello on visitarem el castell de Roger de Llúria. Castell de lava negra, com la roca sobre la qual fou construït en 1076; pertanyia a Roger de Llúria (lo pus perfec català, segons Ramon  Muntaner) , al qual li fou expropiat per Frederic II d’Aragó en 1297. Tornada a Catània. Sopar i allotjament a l’hotel.

 

Tercer dia – 22 de març - dimarts    CATÀNIA – SIRACUSA

Esmorzar a l’hotel i sortida per visitar un dels centres arqueològics més importants del món: Siracusa, fundada pels grecs. Visitarem el teatre i l’amfiteatre romà, l’orella de Dionisi i l’altar d’Hieron. Dinar en un restaurant. A la tarda visita de l’illa d’Ortigia: el temple d’Apol·lo i el d’Atenea, avui convertit en catedralSopar i allotjament a l’hotel.

 

Quart dia – 23 de març - dimecres  SIRACUSA - PIAZZA ARMERINA – AGRIGENTO

Esmorzar a l’hotel i sortida per visitar la vila romana del Casale. A les afores de Piazza Armenina, famosa pels seus 3.500 m2 de mosaics. Dinar en un restaurant. Continuació fins a Agrigento: construïda sobre la base d’una antiga ciutat grega, famosa per la seva panoràmica sobre la vall dels Temples, és un del més grans jaciments arqueològics d’Europa. Visita del temple de la Concòrdia, un dels temples grecs més ben conservat del món. Sopar i allotjament a l’hotel.

 

Cinquè dia – 24 de març - dijous     AGRIGENTO – SELINUNTE – ERICE – SEGESTA – PALERM

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a Selinunte, antiga ciutat de la Magna Grècia, destruïda per Anibal l’any 709 aC, on es troben importants restes arqueològiques. Dinar en un restaurant. Continuarem cap a Erice: vila tranquil·la de clara influència àrab i amb molts vestigis medievals. Seguirem fins a Segesta, antiga ciutat dels elemites, construïda per Enea. Segesta conserva avui el seu únic i intacte Temple Dòric, en un escenari d’increïble bellesa. Continuarem cap a Palerm. Sopar i allotjament a l’hotel.

 

Sisè dia – 25 de març - divendres    PALERM

Esmorzar a l’hotel. Al matí sortida per visitar la ciutat. Capital de Sicília, situada als peus del Mont Pellegrino i sobre la denominada Conca d’Or. Visitarem el Palau Reial o Palau dels Normands (amb l’esplèndida Capella Palatina, on trobarem gravats amb l’escut d’armes català), la Catedral i el casc antic, ric en arquitectura bizantina, àrab, normanda i barroca. Dinar a l’hotel. A la tarda anirem fins a  Monreale per visitar la meravellosa catedral àrab-normanda amb mosaics d’or, el Crist Pantocràtor i el claustre Benedictí. Retorn a Palerm. Sopar i allotjament a l’hotel.

 

Setè dia – 26 de març - dissabte      PALERM – CEFALÚ – MESSINA – TAORMINA

Esmorzar a l’hotel. Sortida cap a Cefalú, bella ciutat de la costa dominada per una imponent roca sobre la qual han romàs les restes d’un temple megalític anomenat Diana. Cefalú també és famosa per la seva catedral normanda del segle XII. Dinar en un restaurant. Continuarem cap a Messina, porta d’entrada a Sicília des de la Península italiana. Conserva meravelloses joies d’art normand com la Catedral, l’església de Santa Maria de l’Anunciació dels Catalans, etc. Seguirem fins a Taormina, amb la seva esplèndida panoràmica de l’Etna i el mar. Sopar i allotjament a l’hotel.

 

Vuitè dia - 27 de març - diumenge     TAORMINA – CATANIA - BARCELONA

Esmorzar a l’hotel. Visita del Teatre Grec i la Catedral de Taormina. Trasllat a l’aeroport, tràmits de facturació i sortida a les 14.50h. en vol de la companyia Vueling. Arribada a Barcelona a les 17.05h.  FINAL DEL VIATGE.

 

 

DESCOMPTE SOCIS ENTITATS AMB ACORD: - 80,00 €

VOLS RESERVAR? Truca'ns de dilluns a divendres de 9:30 a 13:30 i de 16:00 a 19:30 h. 93 176 75 18
CONDICIONS:

Preus per persona

(grups mínims de 20 persones i màxims de 40 persones)

 

En habitació doble: 1.590,00 €  - Preu especial entitats amb acord: 1.510,00 €

Taxes variables aeroports: 70,54 €

 

Suplement individual tota l’estada: 280,00 €

 

Inclou: Reunió de tots el participants abans del viatge amb el guia acompanyant - guia acompanyant de parla catalana durant tot el viatge, sortint des de Barcelona – bitllet d’avió classe turista – serveis d’autocar privat segons l’itinerari – guies locals – estada en hotels de 4**** - tots els àpats indicats a l’itinerari amb begudes (aigua i ¼ de vi per persona) – assegurança de viatge.

 

No Inclou: qualsevol cosa no indicada anteriorment com extres a l’hotel, entrades (els majors de 65 anys en alguns monuments tenen preus especials o són gratuïtes), etc.

 

ENTRADES: Castell Ursino = 7.00 € - Castell Roger de Llúria = 2.50 € - Entrades a Siracusa= 15.00 € - Vil.la Romana Casale = 10.00 € - Tempels Agrigento = 15.50 € - Selinunte/Erice/Segesta = 10.00 € - Palerm = 9.50 € - Monreale = 4.00 € - Ceafalú = 2.50 € - Messina = 6.00 € - Taormina = 12.00 € - TOTAL 94,00 €

 

(**) Associació Francesc Castellví, Memorial 1714, Moviment civil 11 de setembre, Òmnium Cultural, Personal de la Generalitat, Associació d’higienistes i Auxiliars Dentals de Catalunya (AHIADEC), Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL), Associació Llengua Nacional, Fed. D’Ateneus de Catalunya (FAC), Fed. Catalana d’Entitats Corals (FCEC), Universitat de Barcelona (UB), Universitat de Girona (UdG) i Targeta Club Català de Viatges És imprescindible presentar el carnet corresponent.

 

RECOMANEM L’ASSEGURANÇA D’ANUL·LACIÓ (demaneu preus i condicions)

 

Segons l’article 157 del Reial Decret Legislatiu 1/2007, els preus es podran revisar fins a 20 dies abans de la sortida, per incorporar variacions dels transports, inclòs el carburant, les taxes, impostos i tipus de canvi de moneda aplicat. L’ordre de l’itinerari i visites es pot modificar si les circumstàncies ho aconsellen.

Som especialistes en Sardenya
Comprova les nostres ofertes
Si vols rebre informació dels nostres viatges, entra la teva adreça de correu electrònic aquí:
© Club Català de Viatges 2014. Tots els drets reservats
Condicions GeneralsPolítica de cookiesAvís legal
Aquest web ús de cookies tècniques, de personalització i anàl.lisi, propies i de tercers, per anònimament facilitar-ne la navegació i analitzar estadístiques de l'ús del web. Considerem que si continua navegant, n'accepta el seu ús. Més informació sobre les cookies