93 176 75 18
QUI SOMCONTACTEASSOCIATS

 Sardenya, on trobarem un recull de cultures, Nuràgica, Púnica - Fenícia, Romana, Bizantina, Genovesa, Pisana, Catalana..., una Sardenya tradicional i moderna al mateix temps, que ens pot oferir el millor de la seva cultura mil·lenària, conjuntament amb un entorn natural incomparable. 

 Sardenya, on trobarem un recull de cultures, Nuràgica, Púnica - Fenícia, Romana, Bizantina, Genovesa, Pisana, Catalana..., una Sardenya tradicional i moderna al mateix temps, que ens pot oferir el millor de la seva cultura mil·lenària, conjuntament amb un entorn natural incomparable. 

SANT JOAN A L’ALGUER i CIRCUIT PER L’ILLA DE SARDENYA
Del 21 al 29 de juny de 2016 (9 dies)
PROGRAMA:
Reunió prèvia de tots els participants per explicar el viatge
Guia acompanyant del Club Català durant tot el viatge sortint des de Barcelona

Sardenya

En 1297, durant el regnat de Jaume II el Just, amb guerra amb Carles II d´Anjou des de 1282 per conquerir el regne de  Sicília, el papa Bonifaci VIII donà al rei català els regnes de Còrsega i Sardenya, en mans de pisans i genovesos, a canvi de renunciar al de Sicília i així fer les paus amb els francesos. Però no va ser fins a l´any 1323 que el rei Jaume II no aconseguí de reunir els diners i l´exèrcit necessaris per a la campanya de Sardenya.

Tenint com aliat Hug, jutge d´Arborea, encomana l´expedició al seu fill l´Infant Alfons (Alfons III, el Benigne). El 31 de maig de 1323 el gros de l´exèrcit surt de Port Fangós amb l´Infant i la seva muller, Teresa, cap a Maó, on s´estan quatre dies. Continuen vers el Cap de Sant Marc (Sardenya), on arriben el dia 13 de juny.

Els espera una barca armada enviada pels Rocaberti, que havien arribat amb antelació amb tres naus, i recomanaren a l´Infant que desembarqués a Palma de Solç. Un cop desembarcats, un gran nombre de sards principals  acudiren  a rendir homenatge a l´Infant i anaren cap a la vila d´Esglésies a preparar el setge, que juntament amb el castell de Càller i Terranova eren en mans dels pisans. La resta de l´illa ja s´ha havia revoltat  i estava al costat d´Hug, el  jutge d´Arborea, aliat dels catalans.

El setge durà set mesos. Un cop conquerida la vila d´Esglésies, l´Infant deixà la seva muller i se n´anà a seguir el setge del castell de Càller.

Càller fou assetjada quasi un any, malgrat els esforços dels pisans, que enviaren ajuts per defensar el castell de Càller, com les 40 galeres amb 500 cavallers i 2.000 ballesters que desembarcaren a Capo di Terra i entraren en combat amb els catalans en la batalla de Lutocisterna, on van ser derrotats. Càller es rendeix el 19 de juny de 1324, i amb ella, tots els resistents pisans.

Marian d´Arborea, com a premi pel seu ajut en la conquesta, demanà la donació de la vila de L´Alguer. En no obtenir-ho, revoltà la ciutat i aconseguí l´ajut dels genovesos, que enviaren les seves galeres al Port del Comte, on s´enfrontaren amb les naus catalanes. Aquesta cèlebre batalla posà fi a la revolta, però no definitivament. Calgué que el mateix Pere III, el Cerimoniós, hi anés per eliminar-la totalment, prenent la decisió d´expulsar tots els sards de la ciutat i repoblar-la de gent catalana, fins al punt de tancar cada nit les portes de la ciutat, a l´interior de la qual solament podia haver catalans.

No obstant això, tant pisans com genovesos instigaren els sards a revoltes contínues. Aliats dels catalans durant la conquesta, com els marquesos de Malaspina o Marian (fill d´Hug d´Arborea), es revoltaren i no acceptaren la submissió a la corona. Constants foren les expedicions per a sufocar les contínues rebel·lions. Una fou la que portà a terme Martí el Jove, lliurant la famosa batalla de Sanluri el 26 de juny del 1409. Poc després de la batalla i per culpa d´unes febres segons la versió oficial, morí n el Castell de Sanluri i és enterrat a la catedral de Càller, acabant-se amb ell la dinastia catalana.

 

SANT JOAN A L’ALGUER 2016

I CIRCUÏT PER L’ILLA DE SARDENYA

Us proposem una escapada a la Barceloneta de Sardenya, L’ALGUER, on gaudirem d’uns dies tranquils, passejant pels seus carrers, vivint la seva Revetlla de Sant Joan a la platja, tastant els seus productes típics i descobrint monuments i paisatges preciosos

                                

21 de juny - Primer dia (dimarts):   BARCELONA

Presentació a l’estació marítima, a les 21.30h. Tràmits d’embarcament i sortida amb vaixell a les 22.15h. Sopar i allotjament a bord.

 

22 de juny - Segon dia (dimecres):  PORTO TORRES – L’ALGUER

Esmorzar a bord. Arribada a Porto Torres a les 10.30h. Desembarcament i sortida en autocar privat cap a l’Alguer. Dinar a l’hotel. A la tarda, visita de la ciutat a peu visitant: els bastions i muralles, vestigis catalano-aragonesos, la catedral, l’església de sant Francesc, la “Passejara Emmurallada”, etc. Sopar i allotjament a l’hotel.

 

23 de juny - Tercer dia (dijous):        L’ALGUER

Esmorzar a l’hotel. Al matí sortida per fer la visita en vaixell (si el temps ho permet) a les grutes de Neptú. Visita obligada per qualsevol viatger que es trobi a l’Alguer, estan situades a les entranyes del cap de Caça i el duc de Buckingham les va definir com “un prodigi dels déus”. Visita de la gruta. Retorn al vaixell i continuació a la Roca Foradada. Retorn al port de l’Alguer. Dinar a l’hotel. Tarda lliure per passejar per la ciutat i assistir als actes organitzats per l’Ajuntament de l’Alguer amb motiu de la Revetlla de Sant Joan.

Sopar especial de REVETLLA DE SANT JOAN. Allotjament a l’hotel.

 

24 de juny - Quart dia (divendres): L’ALGUER

Esmorzar a l’hotel. Sortida en autocar cap a Bosa: bonica ciutat creuada pel riu Temo, vorejant  la famosa Costa del Corall, verge en quasi 40 quilòmetres de litoral. Visita del centre històric i de la catedral. Continuació cap al nurag de Santu Antine, un dels més imponents i famosos de Sardenya, amb la seva torre central de 16 metres d’altitud. Dinar en un restaurant típic. Continuació cap a la basílica de San Pietro di Sorres, un del més interessants edificis romànics d’Itàlia. La seva construcció d’estil pisà amb influències franceses, va ser acabada a finals del segle XII. Tornada a l’Alguer. Sopar i allotjament a l’hotel.

 

25 de juny - Cinquè dia (dissabte): L’ALGUER – CÀLLER (Cagliari)

Esmorzar a l’hotel. Sortida en autocar cap a Oristany (Oristano). Visita panoràmica de la ciutat i continuació al cap de Sant Marc. Visita panoràmica i dinar en un  agroturisme. A la tarda sortirem cap a Palma de Solç (Porto Palma) i continuarem cap a la vila d’Esglésies Visita de la ciutat: el centre històric, l’església de Santa Chiara di Assisi i la de San Francesco, d’arquitectura gòtica-catalana. Seguirem fins a Càller. Sopar i allotjament a l’hotel. 

 

26 de juny - Sisè dia (diumenge):    CÀLLER

Esmorzar a l’hotel. Visita de la ciutat. Visitarem la zona del castell, on es troben alguns dels més importants monuments arquitectònics de la ciutat. Dinar en un restaurant. A la tarda continuarem la visita de la ciutat:  la catedral de Santa Maria, edifici pisà del 1200, on es troba la tomba de Martí el Jove, el santuari de Bonaire, construït pels catalans entre el 1324 i 1326 d’estil gòtica-catalana. Retorn a l’hotel. Sopar i allotjament.

 

27 de juny - Setè dia (dilluns):          CÀLLER - NORA - ILLA DE SANT’ANTIOCO - CÀLLER

Esmorzar a l’hotel. Sortida cap a Nora, abans d’arribar, visita de l’església de San Efisio. Consagrada l’any 1102, conserva la forma romànica primitiva. Continuació cap a Nora, una de les més importants escales fenícies de l’illa, després centre púnic i esplendorosa ciutat romana important pel seu interès històrico–cultural, pels seus mosaics i també pel seu paisatge. Continuació cap a l’illa de Sant’Antioco. Travessarem un istme de 5 km, que uneix l’illa amb l’illa mare. Dinar en un restaurant. Visita de la ciutat i de l’església de Sant’Antioco Màrtir on visitarem les catacumbes paleocristianes. Retorn a CàllerSopar i allotjament a l’hotel.

 

28 de juny - Vuitè dia (dimarts):      CÀLLER – SANLURI – L’ALGUER

Esmorzar a l’hotel. Sortida en autocar cap a Sanluri. Visita del castell. Continuació cap al nurag de Barumini, l’expressió arquitectònica més significativa de la civilització megalítica: el nurag, “su nuraxi”. El complex ocupa amb la seva construcció una àrea de 1.000 metres quadrats. Visita. Dinar en ruta. Seguirem fins a l’Alguer. Sopar i allotjament a l’hotel.

 

29 de juny - Novè dia (dimecres):    L’ALGUER – PORTO TORRES - BARCELONA

A les 04.30h. prendrem un cafè i unes pastes. Després sortirem amb autocar cap a Porto Torres. Tràmits d’embarcament i acomodació en els compartiments.  Sortida del vaixell a les 06.30h. Esmorzarem i dinarem a bord. Arribada a Barcelona a les 18.15h. Final del viatge.

 

PREUS ORIENTATIUS AMB TAXES INCLOSES - Mireu descomptes a "Condicions"

VOLS RESERVAR? Truca'ns de dilluns a divendres de 9:30 a 13:30 i de 16:00 a 19:30 h. 93 176 75 18
CONDICIONS:

 

 Preus orientatius per persona (grup mínim de 25 participants)

 

En habitació doble: 1.425,00 €

Descompte socis entitats amb acord: -75,00 €

Taxes variables 50,00 €

 

Suplement habitació individual tota l´estada hotels: 315,00 €

Suplement cabina individual al vaixell: 204,00 €

 

Inclou:

 • Reunió de tots el participants abans del viatge amb el guia acompanyant
 • Guia acompanyant de parla catalana durant tot el viatge, sortint des de Barcelona
 • Bitllet de vaixell anada i tornada (compartiment doble exterior)
 • Serveis d´autocar privat segons l´itinerari
 • Guia local de parla algueresa o catalana
 • Estada en hotels de 3*** en habitació doble
 • Tots els àpats indicats a l´itinerari amb begudes (aigua i ¼ de vi per persona)
 • Sopar especial Revetlla de Sant Joan amb un grup de dansa
 • Entrades als monuments indicats a l´itinerari
 • Assegurança de viatge.

No Inclou:

 • Qualsevol cosa no indicada anteriorment com extres a l´hotel, etc.

 

L´ordre de l´itinerari i visites es pot modificar si les circumstàncies ho aconsellen.  Condicions Generals del règim d´agències de viatges.

DEGUT A LES CONDICIONS ESPECIALS DELS VIATGES DE GRUP, LES RESERVES S´HAN DE FER COM A MÍNIM AMB UN MES D´ANTELACIÓ.  A PARTIR D´AQUESTA DATA NO ES PODRÀ GARANTIR LA CONFIRMACIÓ DE LA RESERVA. 

 

RECOMANEM L´ASSEGURANÇA D´ANUL·LACIÓ (demaneu preus i  condicions), que haurà de contractar-se en  el moment de realitzar la reserva.

Som especialistes en Sardenya
Comprova les nostres ofertes
Si vols rebre informació dels nostres viatges, entra la teva adreça de correu electrònic aquí:
© Club Català de Viatges 2014. Tots els drets reservats
Condicions GeneralsPolítica de cookiesAvís legal
Aquest web ús de cookies tècniques, de personalització i anàl.lisi, propies i de tercers, per anònimament facilitar-ne la navegació i analitzar estadístiques de l'ús del web. Considerem que si continua navegant, n'accepta el seu ús. Més informació sobre les cookies